ცხოველების შესახებ

ტოპ 10 არაჩვეულებრივი ჯოხები

Pin
Send
Share
Send


Zayceguby ან თევზის ჭამა - ძუძუმწოვრების გვარი, რომელიც ცხოვრობს აუზების მახლობლად მექსიკიდან არგენტინამდე, ასევე კარიბის ზღვის აუზებში. მათი სხეულის სიგრძე 7-დან 14 სმ-მდეა, წონა 60–78 გ. ზოგადად, ამ ჯოხების ფრენა არ არის განსაკუთრებით სწრაფი და მანევრირებადი, მაგრამ ძლიერი. წყალში ჩავარდნის შემდეგ მათ შეუძლიათ ბანაობა, ფრთები დაყარონ და წყლის ზედაპირიდანაც კი აიყვანონ. ეს არის მსოფლიოში ყველაზე საშიში ღამურები.

ქარეფონი

არაჩვეულებრივი ღამილების რეიტინგში მეცხრე ადგილზეა გვარის ქარეფონი, რომელიც განაწილებულია მთელს აფრიკაში, ჩრდილო – დასავლეთის გარდა, აგრეთვე სამხრეთ აზიასა და ოკეანეთში. მათი სხეულები დაფარულია სქელი და რბილი თმისგან, აქვთ სიგრძე 65–75 მმ და წონით 17–31 გ. ითვლება, რომ ეს გვარი დაახლოებით 9,8 მილიონი წლისაა.

თეთრი ფოთოლი

თეთრი ფოთლის ტარება - ღამურის სახეობა, რომელიც ცხოვრობს ცენტრალურ და სამხრეთ ამერიკაში. გავრცელებულია ჰონდურასის, ნიკარაგუას, კოსტა რიკასა და დასავლეთ პანამაში, ზღვის დონიდან 700 მეტრ სიმაღლეზე. ეს საკმაოდ პატარა ცხოველები 2.5–5.1 სმ სიგრძით და 6 გ-მდე მასით იწონიან, ჭამენ ხილს, კერძოდ ფისკუსის სახეობებს.

Hypsignathus monstrosus

Hypsignathus monstrosus არის ღამურის სახეობა, რომელიც ცხოვრობს დასავლეთ და ცენტრალურ აფრიკაში. თავისა და სხეულის სიგრძე: 193-304 მმ, კუდი არ არის, ფრთების სიგრძე 907 მმ-მდე. მამაკაცი, რომლის საშუალო წონაა 420 გრამი, ქალებისგან ორჯერ მძიმეა. იგი ბინადრობს დაბალი ტროპიკული სველი, მდინარე, ჭაობიანი, მანგროვი, პალმის ტყეები, ნაკლებად ხშირად სველი სავანები. იკვებება ძირითადად ლეღვისა და სხვა ხილის, კერძოდ, კულტურული კულტურების მოსავლით. ამ ტიპის ღამურები, გამოკვლევების თანახმად, ეგოლას ვირუსის გავრცელების წყაროა, რის გამოც ხალხს შესაბამისი მწვავე სიცხე აქვს.

მარტორქა მაკლაუდი

ათი ყველაზე უჩვეულო ღამურის სიაში მეექვსეა Rhinolophus maclaudi - ცხენოსნური ოჯახის ხბოების სახეობა. გვინეას ენდემური. მისი ბუნებრივი ჰაბიტატებია სველი სავანები, გამოქვაბულები და მიწისქვეშა ბუჩქები. სახეობებს ემუქრება მათი ბუნებრივი ჰაბიტატის დაკარგვა.

Euderma maculatum

Euderma maculatum არის ღამურის სახეობა, რომელიც გავრცელებულია კანადაში, მექსიკასა და ამერიკის შეერთებულ შტატებში. ის ცხოვრობს მშრალ ტყეებში, მდელოებსა და ჭაობებში. ღამით, ის ეყრდნობა პატარა ნაპრალებს კლდეებსა და კლდოვან გადინებებში. მას შეუძლია მიაღწიოს 12 სმ სიგრძეს, ფრთების სიგრძეს 35 სმ, წონა დაახლოებით 15 გ. მას აქვს გამოხატული ყურები, რომლებიც შეიძლება გაიზარდოს 4 სმ-მდე, ისინი ძირითადად მარცვლეულებსა და პეპლებზე იკვებებიან. ეს სახეობა პირველად აღწერილი იქნა ზოოლოგი, ჯოელ ასაფ ალენი, ამერიკის ბუნებრივი ისტორიის მუზეუმიდან 1891 წელს.

Nyctimene robinsoni

Nyctimene robinsoni არის ღამურის სახეობა, რომელიც მიეკუთვნება ღამილების ოჯახს. ეს გვხვდება აღმოსავლეთ Queensland– დან ჩრდილო – ახალი სამხრეთი უელსიდან, ავსტრალია. ცხოვრობს ტროპიკულ ტყეებში და ბაღებში. როგორც წესი, ეს ჯოხები ერთჯერადია, მაგრამ ზოგჯერ შეიძლება მცირე ჯგუფებში გვხვდეს. ქალი ერთ მშობიარობას შობს.

მანედ აეროდონი

Maned acerodon არის სახეობის ღამურები, ფრთების ფრინველების ოჯახი, ფილიპინების არქიპელაგის ენდემია. ეს არის ერთ-ერთი ყველაზე მძიმე ღამურა მსოფლიოში (1,2 კგ-მდე). მათი სხეულის სიგრძე 29 სმ-ს აღწევს, ფრთების სიგრძე 1.5-დან 1.7 მ-მდე მერყეობს. ჩვეულებრივ ცხოვრობენ ხეებზე, მანგროვებში, როგორც წესი, პატარა კუნძულებზე. ურჩევნიათ დაუსახლებელ ადგილებს. ისინი ძირითადად ლეღვის ნაყოფებით იკვებებიან. სახეობა საფრთხეშია.

პიბალდი

Pied pterophyte არის იშვიათი სახეობის ღამურები, პირველად აღმოაჩინეს 1939 წელს კონგოს დემოკრატიულ რესპუბლიკაში. გავრცელებულია სუბტროპიკულ ან ტროპიკულ მშრალ ტყეებში DR კონგოში, კოტ-დ’ივუარში, განასა და სამხრეთ სუდანში. საფრთხე ემუქრება ჰაბიტატის ზარალით ტყის ტყევის გამო.

Diclidurus albus

Pin
Send
Share
Send