Pin
Send
Share
Send


ფრთის მემბრანა უკავშირდება გარე თითის ფუძეს. ეპიკი აკლია. კუდი წაგრძელებულია, ზოგიერთ ინდივიდებში ის შეიძლება ტოლი იყოს მთელი სხეულის სიგრძეზე. ყურები დიდი, წაგრძელებული და ოდნავ წაგრძელებული წინ არის. ქალას აქვს არარეგულარული ფორმა. წინა ნაწილი ოდნავ ვიწროა წინ. მათ აქვთ მასიური სხეული. თმის ხაზი იზრდება ქაოტური გზით.

ზომები: სხეულის სიგრძე ულვაშიანი ღამის 4-5 სმ.

ფერი: სხეულის ზედა მხარე მუქი ყავისფერი ან მუქი ნაცრისფერია. სხეულის ქვედა მხარე თეთრი ან რუხი-ყავისფერია.

ულვაშიანი ღამის შუქები ძირითადად კვებავს უხერხემლო ცხოველებზე - სხვადასხვა მწერები და მათი ლარვები (კოღოები, სახლის ბუზები, ყაჩაღები, ტარაკნები, პეპლები, ხოჭოები და სხვა). ისინი საღამოს ან ღამით სანადიროდ დაფრინავენ. დაჭერა მწერები 1-5 მეტრის სიმაღლეზე.

Broods გამოჩნდება ივნის-ივლისში. ახალგაზრდა ინდივიდები იწყებენ ცხოვრების წესის დაცვას დაბადებიდან ერთი თვის განმავლობაში.

ჩურჩულიანი ღამე შეგიძლიათ იხილოთ მთელ ევროპაში, აზიაში, ჩინეთში, შავი და ხმელთაშუა ზღვების მახლობლად. ისინი ცხოვრობენ სხვადასხვა ადგილებში, გვხვდება დაბლობებზე, მთებში, ტყეებში, სტეპებსა და უდაბნოებში. ისინი დასახლდნენ სხვადასხვა გამოქვაბულებში, სხვენებში, კედლებში, ნაპრალებში.

Mustached Night

Mustachioed ღამის შუქი - Myotis mystacinus Kuhl, 1819. დიდი ხნის განმავლობაში, mustache ღამის და ბრანტის ღამის შუქად ითვლებოდა, როგორც ერთი - mustached Nightlight. 70-80 წლებში დახვეწილი, მაგრამ დაჟინებული მორფოლოგიური განსხვავებების საფუძველზე, მეოცე საუკუნე საბოლოოდ დაადგინეს თავიანთი სახეობების დამოუკიდებლობა და ამჟამად მათ აღწერენ, როგორც ცალკეულ სახეობებს (Strelkov, 1983a, 1983b, Strelkov, Buntova, 1982). გარეგნულად, ჩურჩულიანი ღამის განათება და ბრანდტის ღამის განათება ძალიან ჰგავს. ეს არის პატარა ღამურები, სხეულის წონა 5-დან 10.5 გ-მდე. მათი სხეულის სიგრძე მერყეობს 38 - 50 მმ, კუდის სიგრძე - 30-46 მმ. წინამხრის სიგრძეა 32-39 მმ, ყური 12-17 მმ, ტრაგუსის ზომა 6.5 მმ. Condylobasal ქალას სიგრძე 12.0-14.3 მმ. ფერი უფრო მუქია ვიდრე აუზით და წყლიანი ღამით. უკანა ფერადი მუქი ყავისფერია, მუცელი ნაცრისფერია. თმის ბაზა უფრო მუქია ვიდრე ბოლოები. ბრენდტის ღამის ნათურა ოდნავ აღემატება ულვაშიან ყველა მითითებულ ზომას.

განაწილებაბრენდტის ღამის დიაპაზონი ვრცელდება ჩრდილო-დასავლეთ და ცენტრალურ ევროპიდან შორეულ აღმოსავლეთში და თითქმის მთლიანად ტყის ზონაშია ჩასმული. მდუმარე ღამის შუქის დიაპაზონი, ძირითადად, სამხრეთისაკენ მდებარეობს, მოიცავს მთელ დასავლეთ ევროპას (გამონაკლისს უმეტესი ჩრდილოეთ რეგიონებიდან), აღმოსავლეთ ევროპას (ძირითადად მისი სამხრეთი რეგიონები ტყის ზონის გარეთ მდებარეობს), კავკასიონი, დასავლეთ ციმბირის სამხრეთით, ცენტრალურ აზიაში, ყაზახეთსა და ჩრდილო-დასავლეთ ინდოეთში. , მონღოლეთი და ჩინეთის ჩრდილოეთ რეგიონები და შემოიფარგლება ძირითადად სტეპური და უდაბნო პეიზაჟებითა და მთიან ადგილებში.

ურალებში, ისევე როგორც ტრანსბაიკალიაში, სამხრეთ ციმბირის მთებში და რუსეთის ჩრდილო-დასავლეთ ნაწილში, შუა ვოლგასა და კავკასიაში, ორივე სახეობის დასახლება გვხვდება (სტრეკლკოვი, 1983a, 1983b, ბაიტერიაკოვი, 1990; გრიგორიევი, 1998), და ა.შ. ჩურჩულიანი ღამის ნათურა აღწევს პეკორო-ილიჩკის ნაკრძალში (Strelkov, 1983b). სვერდლოვსკის რეგიონში, ბრანტის ღამის შუქი აღმოაჩინეს კმენსკის ოლქის სმოლას გამოქვაბულში (სტრელკოვი, 1983 ბ). არქეევსკის გამოქვაბულიდან ნიჟნესესინსკის ოლქში (ორლოვი, 1999) და ასევე განისაზღვრება, როგორც ბრანტის ღამის შუქი (ნახ. 26, 1). ალაპაევსკის რაიონში მდებარე გოსტკოვსკის გამოქვაბულიდან და რეგიონის ჩრდილოეთით მდებარე გამოქვაბულებიდან ღამის ღამის სახეობების სახეობა (სურ. 26, 2). , მაგრამ სავსებით შესაძლებელია ორივე ტიპის შეხვედრა.

ცხოვრების პირობები: ცნობილია, რომ ზაფხულში ცხოველები იყენებენ ხის ბუჩქებს, ნაგავსაყრელის მიღმა არსებულ ადგილებს, გამოქვაბულებს, შენობებისა და სარდაფების სხვენებს, ციცაბო მდინარის ნაპირებზე ბურღულებს, ტყეში ხის მორებს, ქანების ნაპრალებს და ა.შ. ისინი თიხნობენ მღვიმეებში, მიტოვებულ ადათებს.

რიცხვი: უხვი მონაცემები ფრაგმენტულია.

კონსერვაციის სტატუსი: არ არის დაცული სახეობა.

აქტივობა: ცხოველები მთელი დღის განმავლობაში ნადირობენ სხვადასხვა ადგილებში: ტყეში ხეებს შორის, მიწის ნაკვეთი 1.5 - 2 მ სიმაღლეზე, გლეხებზე, წყლის ობიექტებზე. ფრენა სწრაფი და სწრაფია. ისინი დაფრინავენ სქელ ბუდეში შესანახად.

კვება: ბრანდტის ღამის განათების ბიოლოგიურ მახასიათებლებსა და კოჰაბიტაციის სფეროებში საჭირო ულუფებად არ არის საკმარისად შესწავლილი და საჭიროებს შემდგომ კვლევებს.

მეცხოველეობა: ივნისის ბოლოს - ივლისის დასაწყისში, ქალები თითო-თითო ბაბუს იბადებიან.

სიცოცხლის ხანგრძლივობა, მტრები, დაავადებები: სიცოცხლის მაქსიმალური ხანგრძლივობა - 20 წელი. დაავადებები და მტრები ცნობილი არ არის.

ეკონომიკური მნიშვნელობა: არ აქვს ეკონომიკური მნიშვნელობა

ცხოვრების წესი

ძალიან ჰგავს წყლის წყალს, რომელთანაც ჰაბიტატი იზიარებს, განსხვავდება ოდნავ უფრო მცირე ზომებში (სხეულის სიგრძე 4-5 სმ, წონა 4-9 გ) და სუსტი სხეული. ბეწვის ქურთუკი საკმაოდ სქელი, გახეხილია, შეღებილი აქვს მოყვითალო და მუქი ქვიშის ტონებში. ყურები და მემბრანა მუქია.

ცხოვრების წესი |

Pin
Send
Share
Send